torsdag 22 september 2011

Dag 9

Och helvetet (med stora bokstäver)kvarstår. Igår på kvällen när vi skulle gå och lägga oss var jag så trött och urled på allt + att värken var den värsta jag upplevt i mitt 30 åriga liv. Värken jag känt tidigare var ingenting jämfört med detta. Stod med en skål naturell jogurt (ca 3 msk) och grät i köket. Fick i mig 1 tsk av jogurten och beslutade mig därefter att oberoende om jag så skulle spy resten av natten eller inte så var det nog dags att pröva en Panacod brustablett. Vågade inte ta 2 som jag egentligen skulle få ta, utan satsade på en och med gråten i halsen fick jag i mig 1 dl vatten och den upplösta tabletten.

Tabletten gjorde nog sitt och efter en halvtimme blev jag alldeles varm i kroppen och yr i huvudet. Somnade sedan gott och sov tills det var dags för nästa tablett kl.03.00. Vågade bara ta en Panadol då för att inte illamåendet skulle segra. Det gjorde lagom ont ändå. Sov vidare till 05.30 och smällde in mera medicin. Värken var ihållande och att svälja var lika som att sätta en eldslåga i halsen. Olidligt!

När klockan var 08.00 ringde jag på nytt till öronpolikliniken och fick framkraxat att det fortfarande bara börjar värka mer och mer. Jag äter ju trots allt redan en pencilinkur för att inte få någon infektion i såren. Blev upplyst om att det är nu, dag 7-10 som sårskorporna börjar falla bort och att det då kan göra sådär fruktansvärt ont. Skippade från och med nu Voltarentabletterna och fick istället tipset att prova Panadol 1 g och Burana 800 mg om vartannat var fjärde timme. Så nu kör vi med det.

Nu är klockan snart 21.00 och idag har det inte blivit någon vidare mat alls. Enbart vatten och några teskedar potatismos. Det viktigaste var att jag skulle få i mig medicinen och vätska sa de vid öronpoli. Blir väl att försöka med lite blåbärssoppa ännu idag, men värken gör nog att det kan bli svårt. Det som är jobbigast nu är nog att smärtan känns så brännande och att tungan dit långt bak i munnen blir så fruktansvärt sjuk när man försöker äta eller dricka för den delen. Till natten tror jag nog att det blir en Panacod även ikväll.

När allt detta är över skall jag aldrig mer klaga över att behöva göra mat. Från och med nu skall vi varje fredagskväll börja unna oss en riktigt god middag som avslutning på arbetsveckan. Man blir ju totalt galen av alla dessa matlagningsprogram när man själv sitter med ett glas vatten. Huvudet och kroppen ropar efter MAT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar