tisdag 19 april 2011

Inte sjuk som alla andra

Det är vad jag är det. Har redan länge försökt säga det att när jag blir förkyld, så är det värre än när en man är förkyld. Orsaken till detta är att jag är fruktansvärt känslig  i näsans och halsens slemhinnor. Detta är också bekräftat av en näsa-hals specialist. Därför undviker jag så gott det går och lite till då ännu att bli smittad av något. Senast blev jag rekommenderad att tvätta händerna och desinficera dem överdrivet mycket.
När andra blir förkylda har de lite ont i halsen och blir lite snuviga. De flesta klarar av att åka till jobbet och vistas bland andra människor trots sin förkylning. Allt är förbi på någon dag, inga mediciner behövs och inte heller läkarbesök.
Jag som är svullen i näsan 365 dagar om året blir ju som en klubbad säl när jag blir snuvig. Inga nässprayer hjälper mot den täppta näsan och inga halstabletter för den svullna halsen. Oftast tar det minst 2 veckor att tillfriskna något sånär, och det slutar oftast med en stark kortisonkur eller antibiotika för att jag skall bli så normal som jag bara kan bli. Ett plus i kanten är det ju ifall öronen inte krånglar flera månader efteråt.

Nu har jag ju varit hemma 2 dagar från jobbet, och det blir inget jobb för mig mera innan påsken. Är fortfarande inte alls i skick, och känslan av att få för lite luft är överhängande.

När detta helvete är över blir det väl dags att ta bort de förbaskade halsmandlarna då. MEN, man måste ju vara frisk för att de skall göra det också. Vore kanske inte så dumt att göra som kineserna och japanerna, skaffa munskydd.

Nu tillbaka till soffan och ta djupa lugna andetag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar