lördag 11 juni 2011

Värmen / Kölden


Ibland, men bara ibland längtar man tillbaka till de där -30 dagarna i vintras när kölden bet i ansiktet och det nästan gjorde ont att andas.


Här har värmen hittills inte orsakat några större bekymmer. Nätterna är varma här under plåttaket, men med fönstret öppet och korsdrag på övervåningen innan läggdags tycker jag att det är riktigt skönt att gå och lägga sig. Vatten i mängd och massor passerar kroppen dagligen och ibland fyller vi på saltlagret med lite saltgurkor. Någon strandvistelse blev det inte idag eftersom det ligger en herreman i soffan och svettas och fryser om vartannat. Han har prickat in sin förkylning perfekt nu i samband med dessa heta tider. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande eftersom det ju inte är det lättaste att vara man och förkyld.

Grönsakslandet och mina odlingslådor behöver daglig bevattning för att ha en chans att producera några grödor åt oss. Det ser lovande ut kan jag meddela.

Njut gott folk över denna underbara lördagskväll. Här hos oss kunde man gott och väl sitta ute på terassen ännu en bra stund. Inte en mygga i sikte, endast ljuvlig fågelsång och något hammarslag nu som då=)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar