lördag 31 december 2011

2011!

Gick runt med min kompis, ni vet han som suger damm, och funderade över året som gått. Det blir ju lätt så en dag som denna när man skall släppa ett år och påbörja ett nytt. Det hinner hända ganska mycket på ett år fast det känns som om det skulle ha gått alldeles för fort.

Nåja hur som helst så var det några saker som jag mindes direkt.

2011
Var året när jag fyllde 30 men fortfarande känner mig som 20

I april kom det första tecknet på att man börjar bli äldre, jag fick diabetes och går numera på medicin på grund av detta. Sköter mig ypperligt enligt mig själv med förhoppning om att slippa insulinsprutorna så länge som det bara är möjligt. Allt ont för ju något gott med sig också, och i och med att jag inte äter socker och motionerar flera gånger i veckan så rasade även kilona. Numera är jag 25 kg lättare än ifjol denna tid och något nyårslöfte om att gå ner i vikt kommer jag inte att avge.

I juni dog moffa efter en lång tids kamp mot cancern.

Sommaren gick i jobbets tecken på dagis, och det var då som jag insåg, med hjälp av alla gulliga dagistanter att jag inte alls skall jobba inom skolvärlden utan att min plats finns på dagis. Så i september inledde jag mina vuxenstudier på Kristliga folkhögsskolan i Nykarleby med slutmålet att bli barnledare och ha kompetensen att få jobba på dagis. Det var det absolut bästa valet jag gjort under 2011.

Sen får vi inte glömma bort den förbannade tonsilloperationen. Fast (peppar, peppar) inte en endaste liten förkylning på hela hösten har jag haft.
Nu tar jag nya tag mot ett innehållsrikt 2012!
Gott Nytt År!

tisdag 27 december 2011

Julen 2011

Det var längesen det blev skrivet någonting på denna sida. Lathet, trötthet med mera tror jag är orsaken.
Men nu har vi i allafall firat jul, eller var det midsommar eller påsk.....vem vet. Kvällstid kunde man inbilla sig att det var vitt och kallt ute och på så sätt få lite julkänslor, men dagtid fick man nog fundera varför man i hela fridens namn har hängt upp allt julpynt.

Detta var alltså vad jag hade önskat mig

Nåja, mat har vi ätit i massor, och snälla måste vi ha varit eftersom tomten kom med en massa julklappar. På julaftonen var vi hemma och hade besök av mina föräldrar och min lillebror. Vi fixade maten och jag tror starkt att den fick godkänt. På juldagen drog vi vidare till Ytterjeppo för att fortsätta frossandet där, och ännu vidare till fasters på kvällen.

Nu har jag ledigt fram till den 4.1.2012, och dagarna kommer att innehålla så lite program som möjligt. Mellandagsrean kommer inte att förgylla någon dag kan jag dock med säkerhet avslöja. Den trängseln klarar jag mig väldigt bra utan.