måndag 25 juli 2011

Mera vitt!

Då var det dags för lite uppiffning av en gammal stol då=) Tyvärr var jag så ivrig att någon före bild aldrig blev tagen. Fast förresten, vad gör det, slutresultatet är ju det som räknas. 






Jakobs dagarna är nu till ända, och semestern kan på allvar börja. 3 härliga veckor av ledighet och inga måsten. Igår var det nog en av de varmaste dagarna denna sommar. Skulle som vanligt besöka gammaldagstorget på lördagsförmiddagen, men värmen gjorde att man inte riktigt orkade med det. Det blev istället ett par nya skor till bröllopet nästa helg och en ny bit till mitt Nomination armband. En sväng till Larsmo på eftermiddagen för att kolla in lite rullskidåkning hann vi också med. Bra så. På kvällen var vi på en alldeles fenomenal musikalisk upplevelse på Watts up festivalen. Regnet höll sig borta nästan hela tiden och Geir och Olle tillsammans med Dennis&Rolli gjorde att vi höll oss varma både utom och inombords.

torsdag 21 juli 2011

Gammalt blir nytt

 Gamla saker har faktiskt en charm och de blir oftast väldigt snygga bara de får lite ny färg. Ifall färgen dessutom råkar vara vit, blir resultatet extra snyggt.




Och därmed är bordet som skall stå på vår balkong färdigt.

tisdag 19 juli 2011

Bostadsmässan



Dagens utfärd gick till bostadsmässan i Karleby. Med kameran i högsta hugg intog vi området. Från tidigare mässor har ju erfarenheten varit den att allt har blivit fotograferat. Men konstigt nog så blev det bara 6 kort knäppta i år. 1 kort från utsidan av ett hus, 3 av mig och 2 av min sambo. Vi kunde konstatera att det märks att vi har nog av allt byggande inomhus och att det börjar vara klart. Däremot var det spännande att insuga ideer till utsidan och trädgården. Bark, sten och gräs är de tre ledorden inom detta område, och jag kan ju inte annat än hålla med, det är ju snyggt och lättskött. Även här har vi ett nytt projekt på gång, nämligen stenar.

torsdag 7 juli 2011

Hårresande

Har besökt frissan idag för att bli av med några centimeter hår, närmare bestämt 15 cm. Grejen är bara den att när man har så långt hår som jag har så märks inte 15 cm någonstans. Men det känns kortare.

6 dagar kvar att jobba nu, och sedan hägrar 4 lediga veckor. Köpte en tidning med bostadsmässohusen i idag så att man får börja förbereda sig. Bland annat det kommer att ske under semestern.

onsdag 6 juli 2011

Hemska tider!

Det kliar i halsen, i ögonen och mest av allt i näsan. En timotej allergiker har inte sina lättaste dagar de närmsta 2 veckorna. Det går åt en hel massa kortisonnässpray och tabletter, ögondroppar och så har jag ju min kära nässköljningskanna. Jag vet att det finns miljontals större problem här på jorden än mina allergier för tillfället, men lite irriterande är de ju nog allt.

Försökte mig trots allt på att klippa gräsmattan ikväll, och det gick väl si sådär. Jag och dom femtioelva flugorna, bromsarna och annat flygfä fick nästan hela mattan klippt innan ögonen och näsan sa ifrån. Tur att man inte bor ensam så att man verkligen MÅSTE klippa allt, nu går det ju bra att lämna resten åt sambon.=)

lördag 2 juli 2011

I morgon är en annan dag

Idag har det inte varit min dag. Det började redan klockan 8.00 när någon startade motorsågen och grävmaskinen på andra sidan vägen. Tydligen skulle det rivas ett gammalt uthus exakt då. Förbannad och inte alls pigg var det bara att kliva upp och hoppas på en bättre fortsättning av dagen. Sambon hade åkt till jobbet och jag drog iväg med mina föräldrar till stan en sväng. Hittade några nya sommartoppar och fick fixat en ny dragkedja till klänningen jag fyndade på loppis tidigare i vår. Nu är den inlämnad för omsömnad hos en väninna.

När vi kom hem från stan beslutade jag mig för att sätta mig ute på terassen för att börja läsa min nya bok. Byter om till lite solvänligare kläder och hinner nästan läsa en sida. Då backar vår blivande granne in bakom sitt hus, sätter stereon på alldeles för hög volym och smäller upp bakluckan och fönsterrutorna för att säkert få ut detta fruktansvärda oljud som en hårdrocksgrupp kan ha. Där var det slut med den friden på landet. Lite senare när det blev tyst en stund(grannen åkte på lunch) hann vi värma mat åt oss och sätta oss på terassen och äta innan han backade in tillbaka. Man vet inte om man skall skratta eller gråta. Jag testade till och med hörselskydden, men basdunkandet försvann icke. Blir det flera dagar med samma oljud kommer jag att börja klippa gräset och trimma väldigt ofta här på tomten=)