fredag 31 december 2010

Vinter

En vinterdag när solen visade upp sig och kölden kändes lite varmare.

Det är såna här gamla byggnader man önskar att folk ville ta hand om och fixa med så att de inte förfaller helt.


Några timmar kvar

Nu är det inte längre 12 timmar kvar till nästa år och under natten har det kommit en hel del snö här i nejden.Men nu är den bortskuttad av en duktig sambo som tog sig an den direkt efter frukosten.Ibland önskar han säkert att vi skulle ha en liten, smal och kort infart till huset som skulle gå att skotta på 10 minuter.Sådär så att en bil knappt kommer in på tomten.
Även jag vågade mig ut en stund eftersom solen lyste så vackert åt mig.Har plockat in alla lyktor för att senare när mörkret kommer smygande tända ljus i dem och sätta ut dem tillbaka.

Om man skall se tillbaka på året som har gått,vilket man kanske inte borde göra,men iallafall,så har det gått ovanligt snabbt.På listan roliga saker som hänt kan man väl skriva att:
- Vi har fått ha våra jobb kvar trots finanskriser och annat trams.
- Vi fick en näst intill perfekt sommar med strålande sol och värme nästan varje dag.
- Vi fick övervåningen på huset klart och kunde i maj flytta upp.

På listan över mindre roliga saker som har hänt kan läggas:
- Svalginfektioner på rinnande band,har tappat räkningen.
- Faffa som gick bort i början av december och en moffa som inte mår allt för bra
- Min bil som trots flera besök på bilakuten inte har konstaterats ha något fel,men ändå stannar den regelbundet.

Men nu blickar vi framåt på 2011 som jag hoppas blir ett bra år.Dags för lite matlagning inför kvällen som vi bestämt oss för att fira hemma i år.Min bror och mamma och pappa skulle komma förbi en sväng lite senare och kanske äta med oss och eventuellt skjuta någon raket efter tolvslaget.

GOTT NYTT ÅR!

torsdag 30 december 2010

En helt vanlig torsdag!

Imorse,eller det var väl middagstid för alla andra,kom jag plötsligt på att vi skulle ut och promenera.Sagt och gjort så drog vi ut på en promenad påpackade som mumintroll med huvor och örlappar.Andra tycker säkert att det är ett varmt och skönt väder ute idag,men inte jag.Jag hatar att gå,och jag hatar att vara ute när munnen blir sådär styv och svår att styra.Vintern är vacker när det är runt 0 grader och solen skiner eller när man sitter framför brasan inomhus och läser en bok och ibland kastar ett öga genom fönstret och ser den underbara snön.

Ett annat dilemma såhär sista dagarna på året är ju vad man skall göra på nyårsaftonen???Normalt brukar vi vara ett ganska stort gäng som samlas hemma hos någon och äter lite smått och gott.Nu känner jag på mig att vi i detta hus börjar stå i tur med att vara de som ordnar detta.Men i nuläget finns inte den orken riktigt hos mig att ställa till med någonting.Det har liksom varit lite för mycket av allting den senaste tiden.Och inom en snar framtid så blir det aktuellt med någon form av kalas i huset.NÅGON närmar sig 30.

Ha en bra dag allihopa!

onsdag 29 december 2010

Nya tider!

Shoppingen är över och den gick över förväntan.Enligt butikshyllorna kommer folk att äta "rejäl handels bananer,dricka mjölk och äta tunnbröd.

Nu är det bara 2 dagar kvar innan jag blir som de flesta andra.Visst låter det tråkigt,men det är ett val som jag själv har tagit.De senaste 8 åren har jag vid sidan av mitt vanliga jobb haft ett eget litet företag(fotvårdare) som jag lagt ner eftermiddagar och kvälllar på,alltså någon timme i veckan.Från och med den 1.1.2011 är det slut med det,så det så.Bor man i Finland och jobbar som skolassistent så är det inte meningen att man skall ha andra jobb vid sidan om,för då lägger sig arbetskraftsbyrån i vägen.Man kan inte vara permitterad,eller man kan, men andra får betalt under den tiden,det får inte jag eftersom jag är företagare på heltid året om enligt dem.Och så var det ju en hel de skatter också som skulle delas ut till höger och vänster.Själv lämnar man ju med ingenting i slutändan.Blir bara så frustrerad över dessa lagar som bara förstör för de som vill jobba lite extra.Därför blir det nu som det blir,jag blir en normal kommunal gnetare till döde dagar.

Nyårsshopping

Har tänkt som så, att idag är det enbart jag som kommer att vara steget före alla andra och handla färdigt inför det stundande nyåret.Kommer att parkera strax utanför ingången till det gröna varuhuset i stan.Ingen kö vid mjölken eller till kassorna,bara lungt och skönt i min drömvärld.Fast egentligen så spelar det ingen roll för mig eftersom vi är 2 pinnar och en katt som behöver lite mat.Vi behöver inte handla hela butiken och inbilla oss att idag är sista dagen butikerna är öppna på ett halvår framöver.Nej det här kommer att gå så bra så.Skall bara skriva ner det som vi behöver och sen styra iväg mot stan.

tisdag 28 december 2010

Så var det dags!

Trodde aldrig att denna dagen skulle komma när JAG tog steget och fixade en egen blogg, men tiderna förändas och nu är jag ute i bloggvärlden som alla andra (känns det som). Sist in först ut eller hur var det nu igen. Här kan man nu läsa om allt mellan himmel och jord, dvs inredning, amigurumisar, mat, pysslande och mycket mer. Välkomna!